Carla Dusseljee Kindercoach

Wat is kindercoaching?
Als kindercoach praat ik met het kind over wat hem bezighoudt, gerelateerd aan de hulpvraag van hem en/of zijn ouders. Wij zoeken samen naar talenten en mogelijkheden die het kind al beheerst en hij kan inzetten om zijn probleem aan te pakken. Ik zoek samen met het kind, eventueel met ouder(s) naar een oplossing die het kind zelf ziet zitten en kan inzetten.

In plaats van uit te gaan van de tekorten en problemen, werk ik als kindercoach vanuit de zichtbare en onzichtbare (onbewuste) talenten en mogelijkheden van het kind om de wereld te begrijpen.

Voor welke kinderen?
Ik wil mij richten op kinderen in de basisschoolleeftijd die weerstand, frustratie, machteloosheid en moeilijkheden tegenkomen, waar ze niet meer zelf uit kunnen komen. Dit kan zichtbaar worden door bijvoorbeeld leerproblemen, gedragsproblemen, vermoeidheid, heftige emoties of gewoon niet lekker in je vel zitten. Als kindercoach kan en wil ik deze kinderen helpen om een positieve verandering in te zetten. Hiervoor zet ik graag mijn kennis, kunde en sensitiviteit in.

Wat mag je verwachten van mij als kindercoach?
Ik help het kind inzicht te krijgen in zijn problemen. Zo kan een kind een vaardigheid missen waardoor het steeds mis dreigt te gaan in steeds dezelfde situatie. Om hier achter te komen kunnen we bijvoorbeeld werken met het spel Coachee. Als de hulpvraag duidelijk is geworden kan het vervolgtraject daarop worden aangepast. We kiezen iets dat bij het kind past: dit kan zijn creativiteit, spel, een gesprek of een visualisatie. 

Wanneer  een kind wordt aangemeld, bespreken wij telefonisch of ik als kindercoach iets kan betekenen. Ik leg dan ook uit hoe ik verder te werk ga. Dit kan van kind tot kind verschillen. Vaak is dit een kortlopend traject van ± 5 weken.

Mijn adres

Carla Dusseljee
Grindweg Hasselt 2a
8035 RL  Zwolle

06 - 14 94 27 82
info@carladusseljeekindercoach.nl

Of ga naar ons contact formulier.

Nieuwsbrief

Volg ons